Warsztaty dietetyczne
Dla wszystkich uczestników materiały szkoleniowe, możliwość przeprowadzenia analizy składu ciała (wyliczenie: masy ciała, % tłuszczu, nawodnienia, masy mięśni, masy kości, tłuszczu brzusznego; określenie metabolizmu spoczynkowego). Warsztaty składają się z części teoretycznej (krótkiego wstępu) oraz praktycznej, na której każdy analizuje swój jadłospis z dietetykiem oraz układa nowy na podstawie zdobytej wiedzy.
Zakres warsztatów:
-
Żywienie dzieci 1-3 – warsztaty dla rodziców.
-
Dieta przedszkolaka i dziecka w wieku szkolnym – warsztaty dla rodziców.
-
Dietoprofilaktyka chorób układu krążenia – choroby układu krążenia są największym problemem naszych czasów oraz najczęstszą przyczyną pobytu w szpitalu. Dowiedz się co jeść żeby zapobiegać tym chorobom, wspierać swoje serce, znormalizować ciśnienie krwi oraz obniżyć poziom cholesterolu.
-
Model żywienia wspomagający niwelować stres – składniki odżywcze i produkty, które powinny znaleźć się w diecie osoby prowadzącej stresujący tryb życia.
-
Brain food czyli jedzenie dla mózgu – co jeść by wspomagać pamięć i koncentrację.
-
Strefa kobiet - co jeść by mieć piękną skórę, włosy i paznokcie.
-
Żywienie kobiet w ciąży, planujących ciążę i karmiących – co jeść by dostarczać wszystkie niezbędne składniki, analiza dotychczasowego jadłospisu i zdrowe propozycje.
-
Jak czytać etykiety czyli wiesz co jesz – analiza etykiet popularnych produktów spożywczych, opis najczęstszych dodatków do żywności, jak wybrać zdrowszą opcję w sklepie.
-
Zdrowe jedzenie w pracy – jak szybko je przygotować, komponowanie posiłków, wybór zdrowych produktów, porównanie kaloryczności fast foodów i zdrowych odpowiedników.